1/11, Stockholm: Ny handbok i beteendebaserad säkerhet
Thu, Nov 01
|ÅF
Fredrik Rosengren och Erik Matton besöker föreningen för att presentera den första boken på svenska om beteendebaserad säkerhet (BBS).
Time & Place
Nov 01, 2018, 1:00 PM – 4:00 PM
ÅF, Frösundaleden 2A, 169 99 Solna, Sverige
Guests
About the event
I slutet av sommaren släppte Fredrik Rosengren och Erik Matton boken "Beteendebaserad säkerhet. Handbok för byggbranschen", utgiven av Svensk Byggtjänst.
Boken är den första på svenska som behandlar metoden beteendebaserad säkerhet och innehåller både en teoretiskt och en praktisk del. I centrum står SAFE-modellen som beskriver hur beteendebaserad säkerhet kan tillämpas i fyra steg, samt BOOST, ett beteendeanalytiskt verktyg anpassat för organisationer. Metoderna och arbetssätten som presenteras i boken kan användas oavsett bransch.
Deltagarna på seminariet kommer att få SAFE-modellen och BOOST-verktyget presenterat för sig och seminariet kommer även att innehålla ett antal mindre gruppövningar där vi får testa på att tillämpa metoden och verktyget, men även sk kärnfärdigheter inom det beteendeanalytiska ledarskapet.
Boken kommer att finnas tillgänglig för försäljning vid träffen.
Seminariet kommer att spelas in för att kunna ses i efterhand, men inte webbsändas "live".
Fredrik och Erik driver bolaget Behaviour Design Group tillsammans, och båda är kända sedan tidigare som föredragshållare för arrangemang hos Säkerhetskulturnätverket. Fredrik är arbetsmiljöingenjör och har tidigare varit arbetsmiljöchef på Fortum Värme. Han är även styrelseledamot i Säkerhetskulturnätverket.
Erik är organisationskonsult, författare och legitimerad psykolog med KBT-inriktning. Han är bland annat känd för en bredare allmänhet för boken "Den skräckslagne psykologen botar sin flygrädsla med KBT" (2015).
Program
- 13.00-14.30 : Del 1: Genomgång av SAFE-modellen, BOOST-verktyget samt kärnfärdigheter för beteendeanalytiskt ledarskap
- 14.30 – 14.50: Fika och mingel
- Ca 14.50 – 16.00: Del 2: Övningar i mindre grupper
Sista anmälningsdatum är fredagen 26/10.
Seminariet är kostnadsfritt för medlemmar i Säkerhetskulturnätverket, där medlem innebär att årsavgiften är betald eller under betalning. För icke-medlemmar tas en avgift ut på 900 kr för att deltaga på plats. Avgiften gäller också för de som anmäler sig men ej närvarar.
Information kopplat till GDPR/Allmänna dataskyddsförordningen
I samband med anmälan registreras personen i ett register för att sammanställa antalet anmälda och eventuella allergier. Denna information sparas i högst två månader år för att sedan anonymiseras med syfte skapa statistiska underlag för antalet besökare per arrangemang. Om personen som anmäler sig inte sedan tidigare är med i föreningens sändlista läggs personen till även i denna.
Den personkopplade informationen i anmälan eller sändlistan kan raderas vid önskemål. Informationen raderas rutinmässigt om e-postadressen inte längre existerar eller vid önskat utträde ur föreningen och/eller från sändlistan.