Fri, Apr 12
|ÅF
12/4, Stockholm: Erik Hollnagel om Safety I och Safety II
Den internationellt erkände säkerhetsforskaren Erik Hollnagel besöker SÄKU för ett seminarium om sina tankeväckande idéer om ett nytt sätt att tänka på säkerhet – Safety-I & Safety-II, både som teori och praktik.
Time & Place
Apr 12, 2019, 1:00 PM – 4:30 PM
ÅF, Frösundaleden 2A, 169 99 Solna, Sverige
Guests
About the event
Erik Hollnagel besöker SÄKU för att berätta om sina tankeväckande idéer om ett nytt sätt att tänka på säkerhet – Safety-I & Safety-II, både som teori och praktik.
Kortfattat kan man säga att Safety I handlar om att försöka förstå varför risker och olyckor uppkommer i ett socio-tekniskt system (ett företag, en anläggning, en byggarbetsplats etc.). Safety II handlar om att även förstå varför ett socio-tekniskt system fungerar överhuvudtaget, eftersom det oftare blir rätt (värde/produkter skapas) än fel (olyckor).
Erik är en internationellt erkänd säkerhetsforskare inom bland annat resilience engineering, system safety, och har medverkat i över 20 böcker och över 500 publikationer i ansedda forskningstidskrifter.
Erik har tidigare varit professor och fellow vid ett rad lärosäten i Danmark, Sverige, Australien och Tyskland. Idag är han senior professor i patientsäkerhet vid Jönköpings universitet.
Seminariet kommer att spelas in för att kunna ses i efterhand av medlemmarna, men inte webbsändas "live".
Seminariet kommer att vara på svenska.
Program
Seminariet kommer att vara uppdelat i två delar enligt nedan:
Del 1: Teoretisk bakgrund/motivering av Safety I och II
Del 2: Praktiska arbetssätt/exempel på hur man i sina verksamheter kan nyttja insikterna i Safety II för att få inspiration och idéer
Sista anmälningsdatum är fredagen 5/4.
Seminariet är kostnadsfritt för medlemmar i Säkerhetskulturnätverket, där medlem innebär att årsavgiften är betald eller under betalning. För icke-medlemmar tas en avgift ut på 900 kr för att deltaga på plats. Avgiften gäller också för de som anmäler sig men ej närvarar.
Information kopplat till GDPR/Allmänna dataskyddsförordningen
I samband med anmälan registreras personen i ett register för att sammanställa antalet anmälda och eventuella allergier. Denna information sparas i högst två månader år för att sedan anonymiseras med syfte skapa statistiska underlag för antalet besökare per arrangemang. Om personen som anmäler sig inte sedan tidigare är med i föreningens sändlista läggs personen till även i denna.
Den personkopplade informationen i anmälan eller sändlistan kan raderas vid önskemål. Informationen raderas rutinmässigt om e-postadressen inte längre existerar eller vid önskat utträde ur föreningen och/eller från sändlistan.