top of page

Fri, Apr 12

|

ÅF

12/4, Stockholm: Erik Hollnagel om Safety I och Safety II

Den internationellt erkände säkerhetsforskaren Erik Hollnagel besöker SÄKU för ett seminarium om sina tankeväckande idéer om ett nytt sätt att tänka på säkerhet – Safety-I & Safety-II, både som teori och praktik.

Registreringen är tyvärr stängd. Kontakta kansliet och se om det finns möjlighet att deltaga ändå.
Se andra evenemang
12/4, Stockholm: Erik Hollnagel om Safety I och Safety II
12/4, Stockholm: Erik Hollnagel om Safety I och Safety II

Time & Place

Apr 12, 2019, 1:00 PM – 4:30 PM

ÅF, Frösundaleden 2A, 169 99 Solna, Sverige

Guests

About the event

Erik Hollnagel besöker SÄKU för att berätta om sina tankeväckande idéer om ett nytt sätt att tänka på säkerhet – Safety-I & Safety-II, både som teori och praktik.

Kortfattat kan man säga att Safety I handlar om att försöka förstå varför risker och olyckor uppkommer i ett socio-tekniskt system (ett företag, en anläggning, en byggarbetsplats etc.). Safety II handlar om att även förstå varför ett socio-tekniskt system fungerar överhuvudtaget, eftersom det oftare blir rätt (värde/produkter skapas) än fel (olyckor).

Erik är en internationellt erkänd säkerhetsforskare inom bland annat resilience engineering, system safety, och har medverkat i över 20 böcker och över 500 publikationer i ansedda forskningstidskrifter.

Erik har tidigare varit professor och fellow vid ett rad lärosäten i Danmark, Sverige, Australien och Tyskland. Idag är han senior professor i patientsäkerhet vid Jönköpings universitet.

Seminariet kommer att spelas in för att kunna ses i efterhand av medlemmarna, men inte webbsändas "live".

Seminariet kommer att vara på svenska.

Program

Seminariet kommer att vara uppdelat i två delar enligt nedan:

Del 1: Teoretisk bakgrund/motivering av Safety I och II

Del 2: Praktiska arbetssätt/exempel på hur man i sina verksamheter kan nyttja insikterna i Safety II för att få inspiration och idéer

Sista anmälningsdatum är fredagen 5/4.

Seminariet är kostnadsfritt för medlemmar i Säkerhetskulturnätverket, där medlem innebär att årsavgiften är betald eller under betalning. För icke-medlemmar tas en avgift ut på 900 kr för att deltaga på plats. Avgiften gäller också för de som anmäler sig men ej närvarar.

Information kopplat till GDPR/Allmänna dataskyddsförordningen

I samband med anmälan registreras personen i ett register för att sammanställa antalet anmälda och eventuella allergier. Denna information sparas i högst två månader år för att sedan anonymiseras med syfte skapa statistiska underlag för antalet besökare per arrangemang. Om personen som anmäler sig inte sedan tidigare är med i föreningens sändlista läggs personen till även i denna.

Den personkopplade informationen i anmälan eller sändlistan kan raderas vid önskemål. Informationen raderas rutinmässigt om e-postadressen inte längre existerar eller vid önskat utträde ur föreningen och/eller från sändlistan.

Share this event

bottom of page