top of page

Thu, Feb 21

|

ÅF

21/2, Göteborg: Fokusträff - Hur jobbar medlemmarna med säkerhetskultur?

Test av fokusträff i Göteborg! Deltagarna diskuterar med varandra i mindre grupper om sina organisationers arbetsmiljö- och säkerhetskulturarbete

Registreringen är tyvärr stängd. Kontakta kansliet och se om det finns möjlighet att deltaga ändå.
Se andra evenemang
21/2, Göteborg: Fokusträff - Hur jobbar medlemmarna med säkerhetskultur?
21/2, Göteborg: Fokusträff - Hur jobbar medlemmarna med säkerhetskultur?

Time & Place

Feb 21, 2019, 1:00 PM – 4:00 PM

ÅF, Grafiska vägen 2a, 412 63 Göteborg, Sverige

Guests

About the event

Vi kör den första fokusträffen i Göteborg!

Tanken är att fokusträffarna ska vara en mötesform/plats där man kan diskutera prestigefritt och branschbrett med andra medlemmar om frågor man stångas med på sin arbetsplats rörande säkerhetskultur, arbetsmiljö och intilliggande områden.

Till denna fokusträff tänkte vi att temat ska vara hur man som medlem arbetar med säkerhetskulturfrågor i sin organisation.

Fyra medlemmar kommer och berättar om följande (ca 15 min var):

Boliden

Innehåll: ”Säkerhetskulturarbetet 2015-2018 , ett förändrat ledarskap som lett till en halvering av olyckorna.”

Perstorp Oxo

Innehåll: ”Om Perstorp Oxos säkerhetskulturarbete och vilka element som är kritiska för att lyckas.

Skanska

Innehåll: ”Säkerhetskulturarbetet ”IFE” (Individ Förebild och Engagemang): om vad mod kan göra för skillnad när det gäller hälsa och säkerhet.

Paulig Group (Risenta, Santa Maria m.m.)

Innehåll: ”Resan mot en hållbar organisation där säkerhetskulturen är själva basen för att nå ett mer hållbart arbete på/utanför jobbet.

Presentationen sker inför samtliga deltagare, men efter detta sker sedan diskussioner i mindre grupper kring de frågor som presentatörerna skickat med. Till varje grupp utses en facilitator som har som uppgift att se till så att alla deltagare aktiveras i diskussionen, att ta anteckningar och bestämma när det är dags att ta fikapaus.

Efter att diskussioner skett i enskilda grupprum tar vi en återsamling där vi delar med oss av våra diskussioner i grupp.

När du anmäler dig anger du om du önskar presentera enligt ovan och/eller om du önskar vara facilitator för en mindre diskussionsgrupp.

Om man vill äta innan själva träffen så kan vi göra detta tillsammans på restaurangen i bottenplanet innan, med start kl 12.00. Lunchen betalas av varje deltagare enskilt. Ange i anmälan om du önskar käka lunch före träffen.

Eftersom detta blir det första försöket med fokusträff i Göteborg kommer anmälda personer få medverka i en anonym enkät efter träffen om hur man tyckte det gick (vad var bra, vad kan förbättras? etc.).

Anmälan och kostnad

Anmäl dig genom att klicka på knappen "Anmäl dig!" ovan eller nedan.

Arrangemanget är kostnadsfritt för medlemmar i Säkerhetskulturnätverket, där medlem innebär att årsavgiften är betald eller under betalning. I mån av plats kan även icke-medlemmar deltaga mot en enskild deltagaravgift på 900 SEK + moms. Avgiften gäller också för de som anmäler sig men ej närvarar.

Information kopplat till GDPR/Allmänna dataskyddsförordningen

I samband med anmälan registreras personen i ett register för att sammanställa antalet anmälda och eventuella allergier. Denna information sparas i högst två månader år för att sedan anonymiseras med syfte skapa statistiska underlag för antalet besökare per arrangemang. Om personen som anmäler sig inte sedan tidigare är med i föreningens sändlista läggs personen till även i denna.

Den personkopplade informationen i anmälan eller sändlistan kan raderas vid önskemål. Informationen raderas rutinmässigt om e-postadressen inte längre existerar eller vid önskat utträde ur föreningen och/eller från sändlistan.

Share this event

bottom of page