top of page

Thu, Jan 19

|

Microsoft Teams

Faktorer som hindrar och underlättar för BAS-P och BAS-U

Håll Nollan bjuder in SÄKU-medlemmar till ett kostnadsfritt webinar med Maria Vigren, arbetsmiljöspecialist på IVL Svenska Miljöinstitutet (IVL)! Maria kommer presentera IVLs rapport "Tio år med byggarbetsmiljösamordnare"

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Faktorer som hindrar och underlättar för BAS-P och BAS-U
Faktorer som hindrar och underlättar för BAS-P och BAS-U

Time & Place

Jan 19, 2023, 1:00 PM – 3:00 PM

Microsoft Teams

About the event

Våra vänner på Håll Nollan bjuder in oss SÄKU-medlemmar till ett kostnadsfritt webinar med Maria Vigren, arbetsmiljöspecialist på IVL Svenska Miljöinstitutet (IVL)! Maria kommer presentera IVLs rapport ”Tio år med byggarbetsmiljösamordnare”.

Klicka på "More info" för att läsa mer. 

Rapporten tar upp hur Bas-P/U-rollerna fungerar idag och visar även identifierade förbättringsområden kring BAS-P/U-arbetet. Detta efter att rollerna har införts och reglerats i drygt tio år i den svenska arbetsmiljölagstiftningen. I den nya rapporten har datainsamling utförts med en riktad enkätundersökning för personer med BAS-erfarenheter samt djupintervjuer med personer som haft olika roller och uppdrag inom byggprojekt, bland annat chefer, byggarbetsmiljösamordnare och skyddsombud.

Vi som deltagare kommer att få ta del av faktorer som bidrar till en god arbetsmiljösamordning men även av faktorer som underlättar samt försvårar för BAS-uppdraget. Självklart ges även tid för frågor och funderingar efter presentationen.

Webinariet riktar sig främst till aktörer inom ett byggprojektets olika faser, såsom byggherre, BAS-P, BAS-U, arbetsmiljösamordnare/-ingenjörer, chefer och ledare, skyddsombud med flera.

Varmt välkomna!

Om Håll Nollan

Håll Nollan är en medlemsförening där organisationer från hela kedjan i bygg- och anläggningsprojekt samverkar för att minska antalet olyckor i branschen.

Om Maria Vigren

Maria Vigren är arbetsmiljöspecialist på IVL Svenska Miljöinstitutet (IVL) och även kontaktperson för IVLs medlemskap i SÄKU. I november 2020 berättade Maria på ett SÄKU-webinar om IVL-rapporten ”Nollvisionen - Forskningsstöd för nollvisionen för olyckor och ohälsa inom stål-, massa- och pappersindustrin”. Inspelningen och presentationen finns att se på SÄKUs medlemsdel.

När och var?

Datum: Torsdag, 19:e januari, 2023

Tid: kl 13.00 till 15.00 (inkl. frågestund/diskussion)

Plattform: Microsoft Teams

Registrering och avgift

Webinariet är gratis för medlemmar i Säkerhetskulturnätverket (SÄKU). Anmälan sker direkt via Håll Nollans registreringssida. Klicka på knappen Register!  längre upp på sidan och du kommer direkt till Håll Nollans registreringssida. När du registrerar dig, skriv i fältet ”Företag” att du är SÄKU-medlem (efter ditt företagsnamn). Exempel: ”Vattenfall (SÄKU-medlem)”.

Information kopplat till GDPR/Allmänna dataskyddsförordningen

Läs mer om hur SÄKU behandlar dina personuppgifter här.

Share this event

bottom of page